reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Marvel’s Avengers: první pohled z E3 2019

13.6.2019, Jan Vítek, aktualita
Marvel’s Avengers: první pohled z E3 2019
Očekávání titulu Avengers či přesněji Marvel’s Avengers dobře ilustruje i velký zájem o nedávnou zprávu na našem serveru. Tato hra od Crystal Dynamics a Square Enix byla prezentována na E3 a my se můžeme podívat na první dojmy. 
Na první pohled můžeme vidět, že tito videoherní Avengers ponesou jiné tváře než ti filmoví, což možná bude pro řadu lidí odrazující. Zaměřme se ale spíše na to, co bylo na E3 k vidění. Byl to jednak trailer a v něm i část příběhu pro jednoho hráče, ale už ne očekávaná online kooperace.
 
 
Demo začalo útokem na Golden Gate v San Francisku, kde se předvedl nejdříve Thor se svým kladívkem a pěstmi. V demu se objevovaly symboly spojené s ovladačem PlayStation, ovšem při prezentaci nebylo potvrzeno či vyvráceno, zda ukázka běží na PS4 (Pro).  
 
 
Dojmy redaktora z Tom's Hardware jsou takové, že hra působí ještě z technického hlediska v raném stádiu vývoje, což bylo znát na okolním prostředí i jeho texturách. Hra ale vyjde nejdříve v příštím roce, takže času je dost, ale je třeba si uvědomit, že toto demo mělo být výkladní skříní pro návštěvníky E3. 
 
Ve hře tak budeme v podstatě dělat to, co hrdinové ve filmech a je otázka, do jaké míry to bude vůbec zábavné. Můžeme se podívat na popis Thorova boje, který na své nepřátele útočí Mjölnirem, blesky i pěstmi, hráč jej pak opakovanými údery do tlačítka ovladače přiměje vysvobodit muže zpod trosek a zachraňuje lidi v autobusu od vojáků, kteří na ně střílí blastery. Vypadá to tak na generický superhrdinský boj, který bude v kampani pečlivě nalinkovaný či přesněji naskriptovaný. Nicméně o čem jiném by to také mělo být? 
 
 
Iron Man tak bude stíhat nepřátele ve vzduchu, Hulk po nich bude skákat, Cpt. America vrhat svůj štít, který se mu jistě vždy nějakým záhadným způsobem vrátí a do toho se Avengers budou domlouvat na dalším postupu a hašteřit se, takže jistě nebude chybět ani porce legrace, což má v interkomu zajistit právě především Tony Stark.
 
Ve výsledku tak nemůžeme očekávat ani obvyklou hru, jako spíše interaktivní film, pokud si mám vypůjčit termín z devadesátek. Pak je ovšem škoda, že si v ní nezahrají dobře známí herci, i když je jasné, že to by se poněkud prodražilo. Takto tu budeme mít herce Jeff Schine (Captain America), Laura Bailey (Black Widow), Nolan North (Tony Stark/Iron Man), Travis Willingham (Thor) a Troy Baker (Bruce Banner/Hulk), což nejsou veteráni filmů, ale právě počítačových her jako Uncharted 4 či Call of Duty: Advanced Warfare. 
 
 
V online kooperačním režimu si budeme moci hýčkat vlastní partu hrdinů, kteří se budou vyvíjet a zlepšovat. Není přitom jasné, kolik jich bude ve finální verzi, ale na to je také ještě dost času. Hra vyjde pro PC, Xbox One, PS4 a Google Stadia 15. května 2020. Slíbena byla absence loot boxů a pay to win, přičemž pozdější DLC mají být zdarma.
 
Zdroj: Tom's Hardware 


reklama